16.Leacul florilor de vară

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

iun. 02 2012

Categorie: În Regatul Zânei Dis-De-Dimineață, Povești cu Zâne

17 comentarii

12345678, 910, 1112, 13, 14, 15.

16. Leacul florilor de vară

Nici nu au intrat bine zânele, că odaia se și umplu de zarva foșnitoare a mătăsurilor și broderiilor încărcate de fire de metal prețios, de miresmele amestecate alandala de iarnă, vară, toamnă și primăvară, de lumina rose majolică, pe care o răspândea căciulița mongoleză din vulpe polară vopsită în nuanța penelor de flamingo,  ce o purta, apărându-se de ger, zâna Dis-De-Dimineață, asortată la rochia de Zi de Iarnă Coarnă Fraise.

Protocolul vestimentar de la Curte nu putea fi încălcat nici dacă pierea lumea. Acum nu te mai puteai mișca prin încăpere de trene, pene, șaluri și alte accesorii specifice zânelor în timp de iarnă. Privindu-le, Amnar nu își venea în fire, gândind în sinea lui:” Ce , mama supărării e aici? S-a deschis bâlciul? Au venit să vegheze un muribund sau să îl pețească?”Apoi, luându-și seama bine , se înclină cu adâncă reverență în fața arătărilor. Cu adevărat arătări, că acum, în fața lui, răspundeau plecăciunii Dis-De-Dimineață, Zahăr-Alb și Anason Stelat, însoțite de Inorog, pe care nu îl chemase nimeni.

-Fulgi de nea în față-ți și-n urmă-ți, Amnar! zise atunci Dis-De-Dimineață cu glas pierit. Măria-Sa, Regele Zoritului, ne-a trimis grabnic să veghem la căpătâiul Risipitorului. Am auzit că a fost vătămat de vela mare de pe nava-amiral. Am pornit întins către Taverna Opalină! Fă bine, rogu-te, și veghează echipajele noastre, că au rămas la poarta hanului! Să fie adăpostite și hrănite cum se cuvine!

Ducele de Boile asculta cu nesaț vorbele dulci ale lui Dis-De-Dimineață și o sorbea pierdut din ochi, când se simți înghiontit ușor de Amnar.

-Ah, măreață Crăiasă a Dis-Dimineților, se trezi ca din visare de Boile, mi-e teamă că vei rămâne singură să îți veghezi logodnicul! Toți ceilalți trebuie să ne îngrijim de bunul mers al iernii în Zorit! I-am promis alesei Crăiese  de Anason Stelat că vom face o plimbare la Șoseaua de zahar candel cu troika cea veche. Supușii trebuie să ne vadă printre ei. Cu noi va veni și Zahar-Alb să îi țină companie Marelui Erudit care va pica din clipă în clipă! Sunt de neiertat, stiu, dar regatul  ne-o cere! mai spuse de Boile, strecurând vorbele ca nisipul în clepsidră.

Dis-De Dimineață primi cu mult calm noutățile, bucurându-se în sinea ei de tihna veghii care va urma. Dar, ca să nu pară prea veselă că a scăpat de societatea aleasă și bine intenționată în care se afla, adăugă ușor scâncit:

-Măcar pe Marie o pot avea lăngă mine la nevoie? și spunând acestea zâna își răsucea nujița de mătase de la pelerina de blană roz.

-Mi-e teamă că nu, zise scurt Zahăr-Alb, e prea slăbită și am de gând să o iau cu mine, spuse Zahăr Alb, evitând față de Dis-De-Dimineață discuția despre presupusa moarte a lui Marie. Merită o vacanță, mai spuse zâna cu un ușor reproș, pe care toată lumea s-a prefăcut că nu îl înțelege. Va rămâne cu tine Inorogul. La nevoie te poți sluji de el. Marele Erudit a rănduit astfel și noi trebuie să îi dăm ascultare.

Zâna privi cu sfioasă condescendență spre cei prezenți. În sinea ei abia aștepta să plece toți, inclusiv Inorogul de care nu avea trebuință. Se și gândea cum ar fi putut să plece cu Inorogul la palat îmbrăcată fiind cu rochia Zi de Iarnă Coarnă Fraise. O frumoasă imposibilitate! Ha! Dar celor prezenți le surâse plină de încrederea în sine.

-Luați și Inorogul cu voi! Vă va arăta drumul spre Carul Mic si spre Carul Mare. Doar iarna are farmec o astfel de excursie! E păcat să ratați această atracție a Regatului din Zorit!

La aceste vorbe, Inorogul se dădu de trei ori peste cap și se transformă în mica zâna de Catifea care spuse cu glas copilăresc:

-Floare galbenă de muștar, vreau si eu în vechea troikă de clestar!

 

 

17 comments on “16.Leacul florilor de vară”

  1. „-Floare galbenă de muștar, vreau si eu în vechea troikă de clestar!”
    Cata imaginatie! Cat de frumos! Esti minunata, Lafeeblanche!!!

  2. […] Cronicile unui psihoterapeut, Cu capul în nori, Fructizta, Innerspacejournal, Svejk, Teo Negură, LaFeeBlanche, Stefania’s, Şiraguri de mărgele, Pluta cu paparude, Idei şi idei, Biblioteca Judeţeană […]

  3. Păi, finalul trebuie să fie fericit, nu? Că s-au corectat greşelile de calcul. Acum urmează vindecarea Risipitorului cu leacurile alesei. Poate, deconspirarea identităţilor?

  4. Am zis că voi citi tot… Meriţi o popularizare mult mai mare.

  5. eu nu numai că am citit, da’ le mai aşez şi mumos în raft, doamna! :))

  6. bine, şi mă şi laud singură! :))

  7. Ee! Acum am şi io locul meu cu zâne! Trebuia! 🙂

  8. […] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: