Tu esti Paradisul meu pierdut

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

iun. 21 2012

Categorie: Jurnal de nacelă

9 comentarii

Îi multumesc lui Papillon de la Paradisul pierdut pentru dedicatie!

Bună dimineața, Papillon, ei, altfel văd fața Colectivului după o noapte de somn!

Ți-am spus ieri că eu cred că vă recunosc după stil. Dar nu ca o Pythia. Nu ghicesc trecutul și viitorul. Ci doar felul de a gândi și de a formula idei. Am crezut că ești Dex. Asta, după structura textelor tale și după modul de frazare pe care le-am identificat prima data la el, în niște articole remarcabile de pe vremea când avea blog comun cu Milogul.
Textele tale au o retorică decentă, o structură frumoasă, coerentă și o logică specific masculină cu accent englezesc de care frazarea în limba română te dă uneori de gol.

Cred că ceea ce scrii emană și o ușoară tandrețe, un șarm aparte,  nostalgie și umor. Un amestec pe care nu mulți știu să îl facă în scris și să mai fie și convingători.
Eu nu sunt în căutare de bărbați, dar voi recunoaște sincer când un stil anume mă va face să mă simt emoționată. Trăiesc din textele literare. Asta e meseria mea. Chiar dacă rămânerea în gimnaziu m-a cantonat în lumea textelor simple, de structură basmică sau vag narativă. Asta mă face să fiu și foarte vulnerabilă în lumea adulților. Trăiesc prea mult printre copii.
Nu mă pricep la felul de a fi al bărbaților, dar știu că lor le e bine dacă le oferi felul de afecțiune specific lor. Ei au nevoie de acceptare, încredere și admirație. Pentru că asta știu și ei să ofere cu franchețe. Femeile au nevoie de grijă, înțelegere și afecțiune de cloșcă cu un singur pui. Să știe ele că sunt pe primul loc și singurul. Poate că și bărbații au aceleași năzuințe. Nu știu sigur.
Când bărbații au nevoie de afecțiune, au, de fapt, nevoie de un amestec de sentimente care să conțină înțelegerea și acceptarea că ei sunt eficienți, puternici și competenți.
Bărbații știu să se descurce singuri. Nimic nu-i deranjează mai tare decăt să le dea o femeie sfaturi. Cred că am citit asta undeva, că nu sunt eu așa de deșteaptă! A-i da sfaturi înseamnă a nu-i recunoaște tocmai eficiența, puterea și competența! Și asta nu e de dorit.
Îți doresc o zi bună, am sa fiu cât pot fi de cuminte, mulțumesc pentru dedicație.  Cu drag, Bague Fiancaille :))

9 comments on “Tu esti Paradisul meu pierdut”

  1. Gata, s-a rezolvat zâno cu ping-ul! 🙂

  2. vezi că acolo, pe linia cu B,I,ABC, ghilimelele..urmează un buton pe care scrie insert/edit link…ca să ping-uieşti, scrii almanahe, de exemplu, apoi cu mouse-ul click-stânga de una-două ori pe almanahe(se va colora în altă culoare), apoi apeşi inert link, se deschide o fereastră mică-mică, pui acolo link-ul şi gata, e simplu! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: