Rochia iconică

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

aug. 15 2012

Categorie: Joia scrie subreta!, Jurnal de nacelă

12 comentarii


Rochiile din voal de mătase sau din muselină, care celebrează rochia de zeiță grecească își găsesc izvorul de inspirație în opera mai puțin cunoscută a doua mari coutiere din Parisul începutului de secol al XIX-lea, Madeleine Vionnet și Madame Gres.

Ele au definit rochia modernă și au inventat un limbaj  vestimentar care a fost preluat de designeri până în ziua de azi.
Destinele lor sunt acelea ale unor deschizatoare de drumuri, rochiile lor fiind inovatoare, creând echilibrul perfect între eleganță și experiment.

Mari designeri precum Valentino, Galliano, Versace, Reem Acra, Elie Saab, rescriu cu fiecare colecție aceste minunate povești despre rochiile iconice ale lui Vionnet si Madame Gres.
Nimeni din secolul al XXI-lea nu-și poate atribui geniul creator al acestor două mari coutiere, atâta timp cât ele au spus aproape tot ce era de spus despre acest stil de rochii, lasându-ne peste timp surse neprețuite de inspiratie. 

12 comments on “Rochia iconică”

 1. Fara cusur… iti sta minunat, ca si pe Honda!
  Important e personajul, iar personajul tau emana atata frumusete interioara incat luminezi de jur imprejur.

  • O rochie bine lucrata sta bine pe oricine. Ma bucur ca iti place si iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase. Inca nu mi-am revenit. Nu am avut energia sa scriu nici un articol, nici vreun comentariu!
   Pe Honda a fost doar de poza, nu am avut curajul sa merg pe autostrada, desi am avut o invitatie frumoasa din partea unui domn!

 2. da’ la ce te uiţi, coniţă?

 3. Petaleeee, petaleeee, Zana cu petale priveste catre inalt:)

 4. […] cu muzică, Stefania, Blog de cărţi, Addicted, Alex Bodoli, Anzhela Movies, Andreotti, Drugwash, LaFeeBlanche, Personalitate autentică, Schtiel, Sayuki’s blog, Suflet vorbitor, Cinemagazin.ro, Movie […]

 5. […] de epoca din colectia mea de fotografii vechi, reprezentand o diva de altadata, imbracata intr-o rochie iconica, din matase alba, de inspiratie antica, greaca sau  poate romana.Diva din imagine este cel mai […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: