By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

mart. 05 2017

Categorie: Povești cu Zâne

6 comentarii

 
Motto:
„Exista și opțiunea de a fi leneș emoțional, adică de a cita. Aș fi putut întinde mâna după Dicționarul dragostei împărtășite, cu pachetele lui de-a gata, potrivite pentru diferite dispoziții, lipicioase de minciuni și caramel. Dar ideea avea ceva respingător, ca dormitul în așernuturile murdare ale altcuiva. Nu aveam oare datoria de a fi autorul propriului meu dialog romantic? Nu trebuia să creez o declarație care să se potrivească cu unicitatea lui Chloe?” (Alain de Botton- Eseuri de indragostit- Editura Humanitas, 2013)
 
 
Exista, desigur, posibilitatea de a-i cita pe alții, dar eu am ales să scriu propriile scrisori de iubire, pe care nu m-am străduit prea tare să le promovez, fiindcă iubirea nu se vinde, iubirea nu se alege, iubirea nu se capătă, ia așa ca o moștenire sau ca o recompensă, iubirea nu se transmite din tată-n fiu, ca însemnele unui ordin cavaleresc. Iubirea te cucerește, pur și simplu, și când îți dai seama că ești îndrăgostit, să fii sigur că asedierea ta s-a produs, de fapt, cu mult timp în urmă, că ai capitulat înainte de a fi știut ce se întâmplă cu tine. Când știi că ești îndrăgostit, să ai convingerea că războiul e pierdut! Așa că, iubește-mă! Deocamdată mi-este de ajuns!
 
 
 
Se apropie 8 Martie, de aceea  La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur vă urează dragoste fericită!

La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur vă oferă o carte fascinantă, adresată deopotrivă copiilor şi oamenilor mari, care propune o călătorie imaginară într-un spaţiu insolit, o cutie cu scrisori, „Scrisorile Contesei de Chou-Fleur“. Călătoria nu se poate realiza decât în anumite condiţii, prezentate chiar în preambul, în Grădinița cu Bureți Pădureți. Eroina cărții, La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur va îndeplini ciudatele reguli ale evadării din spaţiul real în spaţiul imaginar, construit de ea însăși într-o vară îndepărtată, pe când era fericită. Ca într-un joc al copiilor, cu inocenţa specifică, Zâna Albă ne va purta de-a lungul unei mitologii personale, în care iubirea este principalul motiv. Civilizația zânei este Regatul Mărului Pitic, un loc unde sentimentul de iubire dobândește diferitele chipuri ale unor oameni pe care ni i-am putea imagina lângă noi.

 

 

6 comments on “”

  1. Îi mulţumesc Contesei pentru gânduri-rânduri frumoase şi calde!

  2. Contesă, primiți o încurajare şi un zâmbet , drept mulțumire!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: