În Împărăția Norilor (12)

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

dec. 01 2020

Categorie: Povești cu Zâne

10 comentarii

  1. Fără legăminte

Milogul se strecură pe unde-i erau cotloanele spre a ajunge la palat, neștiut de nimeni, cumva fericit de întâmplările de peste zi și în așteptarea momentului în care Noriela va dansa cu Milogul, respectându-și promisiunea. Era sigur că va veni. Eșarfa dăruită de fată era un fel de legământ, iar după cum își dăduse deja seama, promisiunea unei prințese, chiar dacă purta straie de slujnică, tot promisiune de prințesă rămânea.

Intră gânditor în odăile sale, iar aghiotantul îi dădu de veste că Zâna Zorilor va participa la festivități, că e deja la palat și că îl așteaptă pentru a-i prezenta omagiile.

Venirea Zânei Zorilor era ultimul lucru la care se gândea, iar asta dădea cumva peste cap planurile prințului Norean. Își potrivi o ținută conformă ceremonialului întâlnirii cu nașa sa și se și înfățișă la întâlnirea la care era așteptat.

_Mărită Crăiasă, frumoasa mea nașă, Zâna Zorilor, fii binevenită pe meleagurile noastre! Spuse sincer prințul, pentru că zâna era cu adevărat o femeie fermecătoare. Pot să vă îmbrățișez?

_Desigur, prințe, răspunse zâna râzând, deși cred că sunt ultima dintre persoanele pe care doreai să le vezi cel puțin astăzi, mai spuse zâna și se lăsă cuprinsă de prințul Norean, care nu mai era un băietan, iar asta se vedea destul de bine.

_Sper că vânturi bune v-au adus în părțile noastre, Domnia Voastră, sincer, iar bucuria mea e deplină și sunt fericit să vă revăd.

_Norean, tocmai am văzut-o pe prințesa Noriela umblând în straie de slujnică pe aici și mirosind strașnic a coteț de porc!  Nu, nu mă întrerupe! Șșș, ea nu știe că sunt aici!

_Recunosc, Domnia Voastră că venirea ei a fost cu adevărat neașteptată. Doar eu știu asta și încă nu am anunțat luminatele fețe împărătești, părinții mei. Prințesa Noriela a ales să se angajeze ucenică la spălătoriile regale. Vrea să cunoască un prinț, dar prințul să nu știe despre asta nimic.

_Da, știu, în Ziua Arcașului a tras săgeata de aur care și-a îndeplinit menirea și a ajuns la picioarele tale. Numai că fata s-a grăbit. Noriela nu are vârsta majoratului.

_Știți desigur că hotărârea mea este de a-mi lua de soție fata pe care o voi iubi, nu una impusă, fie și de Zâna Zorilor. Fără a vă ofensa în vreun fel, draga mea nașă.

_De ce? Nu ți se pare suficient de frumoasă, ori de nobilă?

_Nu-i vorba despre asta. Nu o iubesc! Aproape că nu o cunosc. Da, e frumușică, e harnică, e curajoasă, dacă a ajuns de una singură până aici, dar nu o iubesc!

_Ah! Nu o iubești. Atunci, dragul meu, consideră că mi-am retras darul, că anulez chiar acum legământul care vă unea. Ești dezlegat de orice obligație. Ai dreptate. Eu nu puteam alege în locul vostru, prințe, și regret entuziasmul meu. Bine că nu am apucat să le spun și bunilor mei prieteni, părinții tăi. Scrisoarea și agrafa erau doar pentru tine. Și Noriela are una identică, dar ea nu le-a văzut de-a binelea, fiindcă majoratul ei va fi abia peste un an.

_Totuși mi s-a părut că a recunoscut bijuteria. Am văzut-o în chip de slujnică așezând lucrurile în odaia mea. Am văzut-o privind agrafa și potrivindu-și-o în părul de aur.

_Probabil o amintire îndepărtată. Fata nu știe de promisiune. Și e tocmai bine. În seara asta, odată cu alaiul meu, Noriela va dispărea din Împărăția Norilor. Părinții ei știu că e în siguranță în regatul meu, nu slujnică la spălătoriile regale.

_Prea bine, Mărită Crăiasă! Mă voi supune hotărârii Voastre.

_Mai știu că urma să petreacă seara balului cu un milog. Hm! Ce ți-e și cu fetele din ziua de azi!

_Da, Doamnă, sunt la curent și cu asta.

_Prea bine, prințe. Voi anunța fețele regale că prințesa Noriela, pe care nu le-am prezentat-o încă, face parte din suita mea și că va participa în seara aceasta bal, apoi, în zori de zi vom pleca. Cu bine, dragul meu!

 

 

 

 

10 comments on “În Împărăția Norilor (12)”

  1. E darul meu de seară bucata asta de poveste!

  2. ce? cum? cum adica nu o iubeste! ma faci sa plang, Contesa! of, ce ne faci?

  3. Biata Noriela. Înca de la început a avut parte doar de umilinte si suferinte. Cred ca i-ar fi mult mai bine sa coboare din „Împaratia Norilor” pe pamânt, unde, chiar într-o coliba sau bordei împreuna cu parintii sai, ar fi mai linistita si mai fericita. Merci !
    Astept cu multa nerabdare sa citesc ce mai apare surprinzator, în „Imparatia înghetata a Norilor” ! 🙂 )
    O seara minunata, relaxanta, si o noua zi binecuvântata, draga Fée !

  4. Ce intoratura! 🙂 Abia aștept urmarea. 😘❤️


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: