În Împărăția Norilor (13)

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

dec. 02 2020

Categorie: Povești cu Zâne

6 comentarii

  1. Prințesa Noriela

După ce s-a despărțit de bătrânică, prințesa Noriela mai făcu zece pași, apoi parcă plumbul tot i se atârnase de picioare. Nu apucă nici măcar să piuie că se simți luată pe sus și dusă împotriva voinței ei.

Când își reveni în simțiri, prințesa se trezi dinaintea nașei sale, Mărita Crăiasă a Zorilor, și așa buimacă de vraja ce o cuprinsese, Noriela făcu plecăciunea ce se cuvenea:

_Buna și draga mea nașă! Mărită Crăiasă a Zorilor, spuse prințesa, ce surpriză și ce bucurie!

_Prințesă Noriela, ridică-te draga mea, și eu mă bucur să te revăd așa voioasă și cu brațele pline de cumpărături, nemaivăzute, râse zâna! Vino, povestește-mi, sunt nerăbdătoare să aflu tot, tot, tot.

Și zâna invită prințesa pe un divan în dreptul ferestrelor mari din salon. Urmând-o și privind pe geam, Noriela înțelese că este în palatul din Împărăția Norilor. Deci vraja zânei nu o dusese prea departe, iar zâna în persoană se afla aici cu ea.

_În Ziua Arcașului, mi s-a părut amuzant să lansez și eu săgeata mea. Atunci nu mi-am dat seama că e un gest nesăbuit. Mi se părea că mi se cuvine să fac același gest princiar ca și frații mei, chiar dacă eu sunt mai mică. Săgeata a luat-o spre înaltul cerului, iar eu, așa cum v-am scris, am pornit să îmi cunosc destinul.

Nu am aflat mare lucru în privința asta, dar am dobândit știința ninsorilor, a burnițelor, a ploilor și a vânturilor care ajung pe pământ. Cred că e o împărăție fabuloasă, iar Împăratul Norilor și Crăiasa Zăpezilor, doamna sa, trebuie să fie cu totul deosebiți și importanți pe lumea asta.

M-am angajat ca slujnică la spălătoriile regale unde am cunoscut oameni tare drăguți și am învățat foarte multe taine, de care sunt foarte mândră. Mi-aș fi dorit să îl cunosc pe prințul Norean, dar nu i-am zărit decât cizmele și pintenii, cu totul întâmplător. Între oamenii drăguți este și un milog care mi-a alinat rănile și care m-a invitat în seara asta la bal.

Zâna asculta cu îngăduință istorisirea Norielei, iar la povestea cu milogul zâmbetul ei deveni așa de larg, că unghiurile buzelor aproape atingeau cerceii candelabre de la urechile ei gingașe.

_Hm, ce interesant, surprinzător, nemaipomenit, draga mea! Sunt convinsă că totul a fost extraordinar. Numai că tot farmecul poveștii noastre, scumpo, este ușor umbrit de următoarea situație neclară: slujnica Noriela nu ar putea vreodată să participe la vreun bal din acest palat, iar prințesa Noriela nu va putea dansa niciodată cu un om de rând, milogul de care zici. Așa că vom face în felul următor, ca să salvăm pentru moment tot ceea ce ție ți s-a părut așa de uimitor și de tandru.

Și spunând acestea o îmbrățișă cu duioșie pe mica ei protejată căreia îi promise că toate se vor rezolva cu mult tact și în destul de mult timp.

_Diseară te vei alătura suitei mele pentru a te prezenta minunaților mei prieteni Împăratul Norilor, Crăiasa Zăpezilor și Prințului Norean.

Vei dansa cu prințul un singur dans, fiindcă la miezul nopții alaiul nostru va porni spre regatul meu. Veștile bune sunt că frații tăi și-au găsit soțiile potrivite, iar în următoarele șase luni se vor face toate pregătirile în împărăția voastră pentru ceremonialul nupțial ce va urma. Le-am scris părinților tăi că până la nunțile regale vei locui la mine, ceea ce vom și face.

Aveam nevoie de un timp al nostru, noi două, nu-i așa?

6 comments on “În Împărăția Norilor (13)”

  1. Un ajutor din partea nașei, pare. Aștept iar, cuminte continuarea. 😘❤️

  2. eu astept sa treaca zana si pe la mine! 🤗 daca nu vine, nu-i nimic, ma pregatesc de bal! ♥️

  3. Visez cu ochii deschişi la un bal…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: