Despre mine

Domniile-Voastre,

 

Într-un ungher al minții mele, unde nu am mai făcut ordine de o veșnicie, este căsuța mea cu acopriș din pene roz, de flamingo. Într-o vară îndepărtată, pe când eram eu fericită, am construit-o pe nerăsuflate, din ce am avut la îndemână.

Penele le-am adunat căpiță și le-am lipit cu miere zaharisită și cu ceară de albine. Apoi am așezat acest acoperiș ca o pălărie pe-o ureche, în vârful celei mai frumoase cutii de pantofi, puse în poziție verticală, fix unde mintea mea face colț cu puțina gândire inginerească. Am desenat o ușă ornamentală, cu bordură de flori de caprifoi și de merișori japonezi, ușă, pe care nu pot intra, fiindcă am greșit calculele unghiurilor congruente. Așa că dacă vreau totuși să intru, trebuie să mai înghesui un pic gândirea inginerească și să deschid toată fațada. Când deschid, îmi cad în cap teancurile de cuvinte scrise vreodată, fie în original, fie în ciornă, bașca singurul creion cu care pot picta literele. Creionul e bun și ca să proptesc fațada cât citesc. Iar radiera e scăuieșul preferat. Mie îmi place să citesc…

Îmi pare rău că v-am dezamăgit, prieteni, eu nu sunt scriitoare… sunt o biată zână de cutie…

La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur

[…]

La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur, « Scrisorile Contesei de Chou-Fleur », Editura Pastel, 2013

 

165 comments on “Despre mine”

  1. Bonsoir, Madame Melanie,
    Drept să îți spun așa m-a apucat vremea. Când m-am decis să scriu pe blogul Milogului, îmi trebuia un pseudonim și mi-am zis La Fee. Apoi el mi-a inventat parola la fee blanc.
    Noblețea nu vine dintr-un nume.

    • Merci pour ta réponse-explication „élaborée”, mais pas de „madame-Mélanie”, please! 🙂 .. 🙂 Deci ai fi putut trai în Galia, ca mine… 😉 Nu-ti cunosc CV-ul blogosferic, nici vastul blogland-ro… din lipsa de timp! Stii deja unde surfez periodic sau episodic…
      – – –
      @”Noblețea nu vine dintr-un nume.” – corect! 🙂

      „What’s in a name? That which we call a rose
      By any other name would smell as sweet.” 🙂
      – – –
      Bonne journée et bonne chance dans toutes tes activités…

      • Îmi place erudiția ta, Melanie! Citatul din „Romeo si Julieta” a fost punct ochit, punct lovit. Nu am un CV încărcat. Nici nu stiu daca voi continua cu acest blog, pe care nu il stiu folosi in toate subtilitatile lui tehnice. Daca vii, esti binevenita. Daca ma primesti, ma simt onorata.:)
        Cu drag, La Fee.
        P.S. Am un respect deosebit pentru deviza saint-cyrienilor, care se instruiesc pentru a invinge!:)

        • Merci pour tout, Zâna-alba… 🙂

          N-am nici „fesses-bouques”, nici blog personal, însa doi prieteni extrem de ospitalieri mi-au oferit gazduire generoasa la „hotelul” lor fara stele(sic!), un fel de galaxie infinita, plina de constelatii variate si interesante, unele înca nedescoperite, misterioase, stimulante… printre ele, zburd, tricotez, brodez multe si marunte, periodic sau episodic, precum o cometa sau un meteor… 🙂 Ai invitatie permanenta, pe la noi, inclusiv în satul meu: 🙂

          http://incaunipocrit.wordpress.com/2012/04/10/mon-village-melanie/

          P.S. Deviza lu’ Ecole-Polytechnique e napoléoniana:”Pour la patrie, les sciences et la gloire!” 🙂

          • Multumesc, am să vin cu drag, cum am mai si venit, de altfel! Multumesc pentru link. Am să rog un elf să mă ajute!:)
            Deviza mea e: Muncă, credință, onoare!

  2. Atat de puternica plamadirea asta de simturi, ca tocmai am realizat-trist! cat de multe senzatii mi-am uitat si cum mi-au curs din zile fara arome si dulceturi…

  3. La Fee, si eu vreau ceaiul tau cu ghimbir, te rog. Numai o zana buna ca tine il face asa bun in regatul zanelor.
    Multumesc pentru ca ai creat aceasta imparatie:)

  4. Da, chiar! Esti singura care ai baut acest ceai in realitate!

  5. 🙂 Macar un privilegiu sa am la palat. Sau o intaietate:))

  6. In ciuda unui singur ceai cu ghimbir, vizitele la palat au fost mai multe:) Si vor mai fi, sigur ca da. Imi plac atmosfera, energia, bucuria, privelistea:) Pot sa iti fac reclama, dar nu vreau ca palatul sa fie loc de pelerinaj. 😀
    Sper doar ca iesirea a fost de bun augur:) Ca nu stiu daca voi mai avea ocazia 😉

  7. Si m-am strecurat intr-o doara pe usita ingusta… Si-am cotrobait timid prin casuta ta… Acum zana alba, iti cer permisiunea sa-mi gasesc un loc, langa o fereastra, sa ma pot cuibari linistita si sa te citesc pe mai departe. Nu sunt deosebit de mofturoasa: imi aduc singura cafeaua si nici galagioasa din fire nu sunt.

    Iti aduc ofranda: un buchet de liliac alb si o ciocolata amaruie. 🙂

    Cu o reverenta,
    Miaunette

  8. Merci beaucoup a toi! Je suis tres enchentee!

  9. Bonjour Eric!
    Mais je me vois sur la liste Merci! C’est tout, n’est pas?

  10. Bonjour Eric!
    Mais je me vois sur la liste Merci! C’est tout, n’est pas?
    Je vous vois sur ma liste!

    • ok, c’est normal puisque je suis ton blog 😉 … il doit y avoir quand même un problème quelque part … pourrais-tu, quand tu es sur mon blog, cliquer sur unfollow (en haut à gauche) et puis après sur following pour que wordpress remette à jour convenablement sa liste? Merci à toi. Eric

      • bien, je ferrai ca! je suis une tres maladroite concernant les ordinateurs. je ne parle en connaisseur! :))

      • je viens de cliker! ca va? merci a toi aussi!

        • grand merci … le problème doit venir de wordpress!
          La liste n’est pas mise à jour 😦
          As-tu vu les six dernières photos?
          Cordialement
          Eric

          • GRAND MERCI AUSSI! :))
            je les ai deja vues! Sont tout a fait super! j’esithe faire des commentaires a cause de mon francais miserable! j’ai tout honte! 😦

            • si tu veux, je les corrige avant de les publier … (il y a une modération obligatoire)
              autre info : nous ne pouvons pas répondre aux commentaires sur notre site (raisons institutionnelles – administratives!)
              J’essaie de répondre directement sur le site de ceux qui ont laissé les commentaires – et toujours pour les commentaires les plus beaux ou les plus intéressants ;))

              • t’es tres gentil toi. les vacances arrivent et je jure de ameliorer mon francais. a ce moment je suis accablee de mes devoirs! je suis professeur de maternelle. j’ai 45 ans! 😦

                • bon courage! Les enfants à cet age ça prend de l’énergie!
                  Un beau métier professeur de maternelle mais les petits enfants ont des devoirs à faire?

                • MERSI!
                  UITE-ASA mai afla omu’ cate ceva concret despre dumneata, ca altfel, din corpul articolului / paginii pe marginea caruia comentam acum… Canci! (Scuze – sari paragraful asta, nu incerca sa-l deslusesti: nu-i pt zuze…)
                  (Franceza mea – in ciuda faptului ca (desi eram autodidact) CANDVA am vorbit-o (fluent) CEL PUTIN binisor – a ruginit complet (MACAR vocabularul activ, daca nu si cel pasiv), nemaifiind folosita activ – si aproape nici pasiv – aproape deloc inca de pe vremea cand dumneata inca erai la scoala (ca eleva / studenta, nu in calitate de cadru didactic, ca acuma).
                  Pt improspatarea cunostintelor mele pe care nu mi le mai amintesc (daca le-oi fi avut vreodata): l’ecole maternelle este (asa cum cred eu) gradinita, sau este scoala elementara (SAU (eventual) altceva, poate intre ele)?

                  • Sunt profesoara de limba si literatura romana, deci predau cunostinte despre limba materna si despre literatura autohtona, de la descalecat si pana in zilele noastre!
                    Si franceza mea e oxidata cu totul!
                    ecole maternelle=gradinita/cresa
                    langue maternelle=limba materna

                  • Hm! Sa nu facem aceeasi confuzie care se face uneori intre „canibal” si „antropofag”. (Doar un OM antropofag este canibal, pe cand NICI un animal antropofag nu este (neaparat) SI canibal, si NICI un animal canibal nu este (obligatoriu) SI antropofag).
                    In cazul de fata: „profesoara de limba romana” este sinonim cu „profesoara de limba materna” DOAR PT ETNICII ROMANI… Nu stiu UNDE anume predai dumneata, dar in MULTE regiuni din tara etnicii romani sunt doar locuitori majoritari, nu exclusivi (si nu trebuie sa ne gandim neaparat la nemti, unguri, sarbi, bulgari, ucraineni, turci, tatari sau altii ejusdem farinae, mai exista (atatia cati or mai fi pe-aici) si evreii, si sa nu uitam nici de omniprezentii tigani).

                    Si inca ceva: literatura romana – NEAPARAT autohtona? Nu TOT de literatura romana „tin” (AR TREBUI sa „tina”) si eventuale creatii in limba romana provenind din diaspora noastra (eventual in graiuri)?

                  • În programa analitica de limba și literatura română de la gimnaziu, nu este inclusă diaspora. Profesorul poate alege orice text pentru a face o aplicație… Mie îmi plac versurile pentru copii ale lui Grigore Vieru, de exemplu, dar să nu crezi că nu se vor găsi mămici care să mă reclame că am depășit programa…

                  • ASA o fi, ca PREA o spui „cu foc” – da’ aici suntem pe domeniul dumitale propriu si personal, nu in „parohia” mamelor copiilor dumitale, unde ele sa poata sa-si permita a-si da cu parerea. (Eu considerasem ca ne referim la esenta indeletnicirii pe care o practici, nu la modul chinuit in care programa actuala te sileste s-o practici acuma.)

  11. d’une fee
    a bientot!
    Fee

  12. Fee locuieste intr-o cutie de pantofi! Vietuieste in scrierile depozitate in cutie!

  13. Demult, ma intrebam de ce toate povestile se intampla vara, desi de cele mai multe ori imi erau istorisite in serile de iarna… Dar fulgii si puful de flamingo, calatoresc asa de-ncet impinsi de vant, cu o zana , fie ea si alba…

    • toata povestile se intampla vara pentru a avea ce rememora la gura sobei
      …si fulgii de flamingo se transforma in fulgi de nea, iar sub zapada vor germina semintele viitoatrelor povesti…

  14. Multumesc, Tudor. Accept scuzele tale!
    Am sters si eu comentariile! Daria a fost o fiinta cu totul speciala!
    Am iubit-o mult! Nimic nu ne poate consola!

    • Eu, totusi, le-am salvat in memoria calcultorului.
      O sa le pun peste un an pe blogul Alexandrei, sa-si aminteasca insensibilitatea care o vadea atunci.
      Consolare, nu puteti gasi pentru pierderea voastra, ci doar pentru plecarea ei intr-un loc mai bun (si strabunica mea a avut o sora Daria, doborata de pneomonie impreuna cu sora ei, Pasa)…..

  15. De ce crezi ca as merita asta, Tudor?

  16. Multumesc pentru linkuri. Nu stiam de aceste Amintiri din cutia de carton. Scrierile mele nu seamana deloc cu ceea ce e acolo, cel putin din cat am citit in scurtul timp de cand mi le-ai trimis!

  17. […] Bad Girl, Contesa de Chou-Fleur, Spiritul […]

  18. […] Jocuri video drept creaţi cu mesaj, Barthimeu din America, Bad Girl, Contesa de Chou-Fleur, Spiritul altFEL Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Posted in […]

  19. […] Jocurile video drept creaţii cu mesaj, Medicul din America, Contesa de Chou-Fleur, Spiritul altFEL Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Posted in […]

  20. La Fée Blanche, Comtesse de Chou-Fleur (Zana alba, Contesa de Conopida).
    C’est très intéressant, mais pourquoi as-tu choisi un tel nom?

    • Parce’que
      c’est mon nom!
      Je ne suis pas une deesse a cause de mon nez tres long. Alors je suis une fee!

      Grădinița cu Bureți, Majolique no.3

      • Nasul meu lung e o eroare de calcul. Nu-s mincinoasa! Pe cat pot!
        Uneori ma amestec unde nu-mi fierbe oala, incercand sa fiu de ajutor! De aici mi se trag multe…

    • P.S. …sau de consumat ca atare…

      • Hhahahaahah! Esti vegetarian? Dau bine la gust cu branza Ricotta!

        • Nu sunt catusi de putin exclusiv vegetarian (dimpotriva – sunt de parere ca cea mai buna leguma este porcul), dar garnituri consum si eu, ca tot omu’…
          Si-apoi – esti atat de „apetisanta”, proaspata si efervescenta, incat dai senzatia de „crocant”, si-ar fi pacat sa nu te „guste” omul SI „natur”, negatita… ( 😳 – asta apropo de dublul sens al cuvantului „gatit”)

    • Adevarul e ca am vrut sa imi iau alt nume de scena. Nu-s decat o conopida! Miros bine asa, alb-verde! Nu sunt o conopida gatita! Sunt o conopida de ceramica majolica, ramasa in incremenire pe un platou, printre bureti padureti si ogari fara dinti , alaturi de vanatori fara arc…
      Stii tu, desenele acelea cu de toate, de pe portelanurile victoriene!

  21. super super blog :*

  22. Sarbatori fericite D! 🙂

  23. […] preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, Lupu Alexandra doreşte să-i transmită zânei La Fee Blanche scuzele ei, cu rugămintea de a fi iertată pentru mai multe afirmaţii care i-ar fi provocat […]

  24. Bine ai venit, Domnia-Ta VictorCh!
    Ooo, cat ai mai scris! La viteza pe care o am, imi trebuie doua vieti sa iti raspund… Ah, invers! Am doua viteze de scriere: incet si rezemata de gard, in aceste conditii, am nevoie de o viata sa iti raspund temeinic…
    Mintea mea de zuza nu se suprapune cu gandirea inginereasca! Nu pot fi sinonime! Cel mult se pot intalni, mai ales intamplator, fraudulos, in colt si pe intuneric!
    Daca ai cea mai vaga idee de inlocuire a cuvantului contesa, fa-o repede!
    Am vrut sa imi spun Comisoaia de Chou-Fleur… Stii tu, Comisul Jder si Comisoia Ilisafta, cred ca acestea sunt corespondentele in limba romana pentru conte/contesa, dar nu imi suna nicicum!
    Vino cand vrei, cum vrei, daca vrei…
    Sper sa ma mai gasesti!

    • Scuze pt intarzierea raspunsului – mentionasem din timp ca nu voi reusi sa vin pe-aici DECAT in limita disponibilitatilor de timp si energie.

      Domnie? Domnie inseamna (intre altele) sa nu fii nevoit sa te trezesti in zori ca sa-ti castigi cu greu traiul, ci doar (eventual) o faci pt a-ti satisface vreo pasiune / hobby – spre ex astronomia, sau pescuit / vanatoare, sau culesul plantelor medicinale (DIN PLACERE / PASIUNE, nu de nevoie), sau pt a-ti surprinde iubita cu vreo serenada matinala… Nu, draga zuza, eu sunt un palmas ca oricare altul, unul din prostime (tinand cont de faptul ca „prostime” nu deriva de la „prost”, ci inseamna masa oamenilor simpli, „prostâi” insemnand – in limba slava – „simplu”).

      SI EU tastez lent (cu un singur deget), si eu consum inadmisibil de mult timp comentand…

      Interesant: profesoara in domeniul umanist (de limba romana) care se recunoaste culpabila (macar uneori, accidental) de gandire inginereasca (atunci cand toata lumea stie ca principala asemanare intre un inginer si un caine consta in faptul ca amandoi au o privire FOARTE inteligenta, dar reusesc ATAT de greu sa se exprime…) A propos: ai si dumneata obiceiul ca atunci cand vorbesti sa faci (in mod masinal) desene / schite / scheme / diagrame ajutatoare? 😛
      (Da’ nu stiusem ca zuzele pot fi profesoare… (Dogit:) Dong!)

      „Intamplator” si „fraudulos” sunt caracteristici care se exclud reciproc (frauda presupunand in mod obligatoriu, prin definitie, premeditare, pe cand „intamplator” presupune (implicit) ABSENTA premeditarii, a oricarei pregatiri – sau cunostinte – prealabile)…

      Eu nu protestasem impotriva NOTIUNII de contesa, ci a faptului ca in contextul unei titulaturi exprimate (aproape) integral in franceza ai folosit acest cuvant in romaneste in loc sa fi folosit echivalentul sau frantuzesc.
      (Dar daca INTR-ADEVAR cauti un inlocuitor pt acest cuvant, poti – spre ex – sa incerci sa descoperi vreo forma corespunzatoare pt genul feminin de la „nemeş” – sau pur-si-simplu sa folosesti termenul romanesc generic de „boieroaica”.)

      CUM sa nu stiu, „Fratii Jderi” a lui Sadoveanu (si cam toata opera sa – inclusiv scrierile sale cinegetice, mai ales cele de la Bradu’-Stramb) a fost una dintre lecturile mele de capatai, inca din adolescenta.
      Desi n-am mai recitit nimic din „Fratii Jderi” de cel putin doua decenii (da, recunosc, PANA atunci citisem – si recitisem, si rascitisem – romanul – fie integral, fie „pe fragmente” de un numar impresionant – desi ne-numarat – de ori), TOT imi amintesc cu drag de (intr-o ordine aleatorie) Catalan, de Gheorghe Botezatu’ Tataru’ (de credinta sa fata de Ionut si de felul in care arunca cu jungherul), de fratii Caliman („tari de vartute dar cam slabi de minte”) si de tatal lor, starostele de vanatoare Caliman (cu maseaua lui cea gaunoasa si cu salele dureroase pt care a chemat un urs sa-l „calce” – si cu cosciugul lui antum din care ajunsese sa dea de mancare la cai), de mos Ilia Alapin Chiorul (care ci’ca-si trata albeata de pe un ochi (parca stangul) la izvorul feruginos) si de Grigorie Gogolea zis Ratoi (cu asa-zisa lor negustorie de ceara, pt care ofereau – dar nu dadeau (!) – „galbeni buni, cu zimtii nestirbiti”), de pan Iohan si pana Mina, de voda Alexandrel si de domnita Nastasia (si de cocosul cel „desteptator” din horn), de „badita Nicoara si parintele Nicodim” („Ce mi-e una?/ La Craciuna../ Ce mi-s doua? Cand se lasa toamna noua.? De Sanmedru il vad iara/ Pe badita-al meu Nicoara.”)… De comisul cel batran Manole cu jupaneasa Ilisafta a domniei sale (comisoaie, nu comisoie) (cea care cand se desparteau ii saruta sotului mana dreapta), de fii lor (nici nu mai stiu exact CATI fii aveau – era mezinul Ionut, era comisul Simion (saracul, tras de par cand a bubuit piva – atunci cand i-a nascut sotia), era vistiernicul Damian (a carui sotie a ocupat in cerdac locul preferart al jupanesei Ilisafta), mai era negustorul din Lehia, mai era cel calugarit… SI? Ca am senzatia ca parca mai era unul…)

      Nu, nu cred ca „comis” era corespondent pt „conte”: „conte” (la fel ca si „baron”, „marchiz” etc) era o denumire a unui rang ierarhic in cadrul aristocratiei, stabilind doar ordinea ierarhica (pecking order), pe cand „comis” nu denota faptul ca posesorul sau ar fi avut sau ar fi fost nevoit sa acorde precedenta fata de o oarecare alta functie boiereasca (sa spunem cea de vistiernic, sau de clucer, sau de paharnic), ci pur-si-simplu intre ranguri (aproximativ) egale statua CARE era (cel putin teoretic) domeniul de expertiza / coordonat de respectivul boier.
      Boieriile romanesti nu au echivalenta in rangurile aristocratice apusene, se bazeaza pe alte principii.

      • Ete așa a venit și Petru cel Mare la Iași, „ca un om prostu”, adică fără pompa imperială,simplu,modest….
        Pentru mine, „Domnia-Ta” e un apelativ de suflet și nu unul care să împartă lumea în domni și pălmași…
        E adevărat ce spui cu rangurile boierești… De fapt, comisul este cel ce se ocupă de hergheliile domnești, de aici si ironia la adresa comisului Ioniță din Iapa lui Vodă, povestirea ce deschide istorisirile de la „Hanu Ancuței”…
        La „comisoaie”, am mancat o litera!

      • Nu, sa stii ca te poti intalni si intamplator, fraudulos cu ceva sau cineva… Nu orice frauda presupune premeditare…

      • Nu sunt jurist, asa ca nu stiu CARE e in aceasta privinta parerea codului penal, dar IN OPTICA MEA caracteristica unui fapt de a fi INTAMPLATOR (excluzand premeditarea), face ca acesta sa nu poata in niciun caz sa fie „de rea-credinta” (cum defineste http://dexonline.ro/definitie/frauda ), deci nu poate fi vorba de frauda.
        In optica mea, frauda presupune intentie, nu poate fi intamplatoare (daca-i intamplatoare, indiferent de eventualele avantaje aduse unuia in detrimentul altuia, nu este frauda ci poate fi doar (eventual) o greseala, o „honest mistake”).
        Necorectarea ei, insa, de catre „beneficiar” (odata ce a fost constatata) – ESTE o frauda…

        • Pornisem de la intalnirea mea cu gandirea inginereasca… Aceasta intalnire e uneori intamplatoare, alteori frauduloasa, pe la colturi, pe intuneric… nu am spus niciunde ca aceste circumstante sunt simultane…
          Intalnirea mea cu gandirea inginereasca e frauduloasa din moment de eu convertesc elemente de stiinta in niste imagini artistice imposibile din punct de vedere stiintific…

        • …si uite-asa ne-am contrazis noi de pomana atata amar de text / spatiu / timp din cauza unei simple neintelegeri intre ceea ce intentionasesi sa scrii si ceea ce reusisem sa inteleg citind…

          • Dar scrii asa de bine, de nuantat,! Mi-a facut placere sa citesc opiniile unui erudit!:))
            Multumesc mult! Voi fi mai riguroasa, promit! hahahahahh!

            • Iti multumesc pt aprecierea elogioasa, mi-a facut placere sa aflu ca ai o asemenea parere despre mine / despre creatiile mele – da’ nu s-ar putea ca de acum inainte sa „sarim” „faza” cu eruditia?
              Nu spun eu *(n-am „baza” pt a face aceasta afirmatie) ca ar fi imposibil ca in anumite imprejurari sa las impresia de erudit, dar – STIIND adevarul – atunci cand mi se face aceasta sugestie ma rusinez de faptul ca de-a lungul vietii n-am depus chiar toate eforturile care imi statusera in putinta pt a o fi si justificat.
              (Din unghiul de vedere al culturii generale privind lucrurile, eu sunt un autodidact, si majoritatea cunostintelor pe care le posed – asa incomplete (superficiale si „pline de gauri”) si necorelate (neconstituite intr-un sistem) cum sunt – le-am dobandit in urma si prin intermediul cantitatii (intr-adevar impresionante) de lecturi eclectice parcurse de mine pana acum: am citit probabil mai multe zeci de mii de titluri (uneori nu numai unul intr-o singura zi), cu certitudine mai multe decat „fondul de carte” al bibliotecii publice a unei scoli / fabrici / institutii / cartier, ritmul de lectura (ca medie zilnica) in tinerete (inainte de a fi inceput sa ma lase vederea si energia) fiind probabil cam intre 200 si 300 de pagini – incluzand in calcul si zilele de boala, de examen, de week-end / vacanta / concediu / calatorie/drumetie / etc), dar aceste lecturi au fost parcurse in mod… haotic, anarhic, neindrumat (nerespectand nici o regula de gradare / sistematizare / corelare / etc a subiectelor si/sau „nivelului” lecturilor) si neavand cu cine sa le comentez ulterior pt a extrage din ele (in beneficiul culturii mele) tot ce se putea.)

              • Cred ca am avea multe sa ne povestim… Am fi doi interlocutori pe cinste… Mie mi-e drag ce imi scrii. Mi-a fost teama sa nu ma ironizezi… Apoi am inteles… Mi-ar placea sa iti raspund pe masura, lasa-mi un ragaz… Am nevoie de timp sa iti raspund asa cum meriti…
                La Fee este numele dat de nasa mea. Blanche e numele dat de Milogul, contesa de Chou-Fleur am devenit prin casatoria cu domnul Basm… Chou-Fleur nu mai inseamna nimic, asa cum numele proprii isi pierd semnificatia originara… Pe cel ce il cheama Topor, nu il intrebi de ce il cheama asa…

  25. Hi there. Thank you so much for stopping by my blog and the like. Here I am visiting yours and I would say it is a wonderful blog. 🙂

  26. […] Nominalizările mele sunt: 1) Răsvan Cristian Stoica (Vindecătoru’) 2) Viorel / Dorel Codreanu – Barthimeu (Un alt orizont) 3) Marinel Blaj (Cetatea de piatră) 4) Dionis Bodiu (Frică şi cutremur) 5) Adrian Stan (Medieşanul1234) 6) Cristina Micşa (Enjoy homeschooling’s weblog) 7) Victor Potra (Cutia cu vechituri) 8) George Damian (bellum omnium) 9) La Fee Blanche, Contesă de Chou-Fleur  […]

  27. LaFee, eşti delicioasă! 🙂
    Îmi placi… :))

    • Cling!
      ஜ ✿•❥๖ۣۜ❤ஜ ❤ஜஜ ✿•❥๖ۣۜ❤ஜ ❤ஜ ✿•❥๖ۣۜ❤ஜ ❤ ✿•❥๖ۣۜ❤ஜ

    • Ooo!
      Am sa desfiintez blogul! Sa nu fiu motiv de greata!
      M-am vrut si eu un fel de Robinson, naufragiata pe o insula care e cutia mea de pantofi. Vineri e chiar sufletul meu pe care il domesticesc cum pot…

      • Imi pare rau ca am provocat o reactie atat de… virulenta (CEL PUTIN cateva ore blogul dumitale nu a mai putut fi accesat, marcat fiind drept „privat”), si nu stiu CU CE oi fi pacatuit atat de rau incat sa fi dezlantuit o asemenea reactie: intentia mea (pe care nu stiu daca am reusit s-o concretizez asa cum o gandisem) fusese sa sugerez nu ca ai fi gretos de dulce (oricine „te” citeste vede ca nu acesta este adevarul), ci ca esti putin prea dulce pt a putea fi „consumata” in „doze” mari (ci – ca si (spre ex) mierea sau halvaua – trebuie sa fii „degustata” cate putin) si intentionasem sa sugerez faptul ca o eventuala adaugare a unei nuante „acrisoare” ar face sa poti fi „savurata” mult mai indelung… (Eu insa intentionasem sa sugerez o nuanta de acrisor, nu o picatura de amar…)

        • Ole, Victor! Nu m-am suparat, am dansat!

        • Mda, poate – da’ eu nu ma prea simt nici toreador, nici taur (si NICI – daca ASTA o fi fost „nuanta” intentionata – dansatoare)… ba nici macar sabie (sau chiar capa sau tricorn) nu ma simt. (Eventual doar rolul castagnetelor sa mi se potriveasca…)

          • 🙂
            Eu aveam nevoie de ceva mobilizator!

          • Sunt dezolat din cauza „cutremurului” pe care l-am ocazionat involuntar prin nereusita exprimarii intentiilor mele (ceea ce a „lasat loc” pt o interpretare gresita).
            Ca sa nu mai dau loc la asemenea… „fenomene seismice” (nedorite si neplacute) cred ca ma voi retrage tiptil, pastrand de-acum tacerea. (Dogit – si tot mai stins, parca indepartandu-se): Dong!

            P.S. Ca opinie strict personala: nu-s DELOC rai (mai ales ca-‘s „de pe vremea mea”) „Dire straits” – iti multumesc pt ca mi i-ai reamintit in mod atat de placut – dar in optica mea (repet: strict personala; amintesc aici faptul ca eu sunt un romantic) MULT mai „interesant” ar fi (spre ex) – dintre cele „mobilizatoare” – http://www.youtube.com/watch?v=mKtLN9yV-30

            • Victor, de ce esti asa de suparacios! Nu inteleg!
              Eu te astept sa vii cand ai chef. Sa scrii ce crezi. Nu pot tine ritmul sa comentez! Mi-esti drag, ti-am spus! Multumesc! Pupicei!

            • Nu sunt suparacios si nu sunt suparat, sunt doar… necajit (momentan nu gasesc un cuvant CEVA mai „tare” decat simplu „necajit”, asa cum as dori – iar de-a dreptul „indurerat” mi se pare PREA „tare” fata de ceea ce simt) din cauza a ceea ce am „izbutit” fara sa fi vrut.

              Nu-i nevoie sa „tii ritmul” – nu esti pedepsita sa raspunzi imediat, comentariul nu fuge de aici. (TOT aici este si celalalt comentariu – cel care inca asteapta rabdator (de vreo doua saptamani) un raspuns promis – si inca nu-i prea tarziu.)

              • Victor, ai avut vreodata sentimentul ca alergi dupa o caruta si ca nu o prinzi? Asa sunt si eu. Haituita din toate partile. Aproape ca nu am aer. Lasa-mi ragazul de a raspunde in tihna, atunci cand voi putea…
                Te rog sa ma ierti si sa ma vizitezi cand ai chef, daca mai ai chef. Te iubesc mult, apreciez eruditia si talentul tau!
                Cling!

                • Am avut si eu, bineinteles, momente cu asemenea senzatii (parca le simteam „pe viu”) – chiar daca eu nu o caruta nu reuseam sa ajung, ci ceva mai motorizat.
                  Din pacate, mai nou (!) nu prea mai am timp si energie (deci nici dispozitie) pt „vizite” noi (nici pe la Dagatha n-am prea mai trecut decat in mod exceptional), dar asta nu inseamna ca nu as mai astepta (rabdator) raspunsuri la vizite anterioare.
                  Iti doresc sanatate, succese si impliniri – si pace (inafara si mai ales inlauntru)! (Si – daca nu ne mai „auzim” pana atunci – „Sarbatori fericite!”)
                  (Dogit) Dong!

  28. Nice reading about you

    Thanks for visiting my blog Ajaytao2010@wordpress.com. Browse through the category sections, I feel you may definitely find something of your interest.

  29. …locul ăla unde mintea ta „face colț”îmi place cel mai mult.de azi poți trece pe listă încă unul în +

    Aurevoir,Madame!

  30. Cam asta se vede de la distanță din toată ciorovăiala voastră…pT[S1/D1 (S1+S2)/(D1+D2) (S1+S2+…+SN)/(D1+D2+…+DN)≥qN] (5) …+n!…aH!… și literele astea sunt atât de mici pe strada voastră!

    • Ooo, ce-mi place formula asta! Daca mi-o dadeai mai repede, o treceam in carte! Pot sa o retin pentru editia a II-a? Multumeeesc!
      Seamana cu formula de la compunerea vectorilor? Ooo, sunt muta de admiratie!
      Imi pare rau pentru literele mele liliputane. Le poti mari cu CTRL+!

  31. Dragă contesă, mi-ai deschis drumul către nebănuite colțuri de rai! Nu bănuiam ce se ascunde în spatele baghetei magice. Sper să faci o minune și să nu dispară frumusețea dăruită nouă, muritorilor de rând!

  32. In aceasta lume feerica aduc si eu o steluta. Este premiul pentru tresaririle sufletului meu atunci cand ating aceasta lume de sorbiri de ganduri.
    Shine On Award cu pretuire,
    http://cameliaedu.wordpress.com/2013/05/09/shine-on-award-2-cand-premiul-te-conduce-la-autoreflectie/

  33. Ce blog minunat ai si ce minunata pari a fi tu 🙂

  34. Wuauuuu! Poi este mult de reparat la o casa ca asta!
    Lume linistita si multi de ,,multumesc,,
    Ai avut dreptate ai pus si muraturile. Mie sa nu imi multumesti.
    Sa te bucuri cand scapi de mine si sa fii fericita daca nu stric ceva.

  35. Te imbratzisez si te sarut pe nas. Ai putzina frisca dulce

  36. Pfuaiiiii! Acum vad ca este sau a fost ziua ta. La multi ani frumoasa Doamna! Multi prieteni adevarati si clipe placute acolo unde esti. Un gand bun si din partea mea cu imbratisari https://www.youtube.com/watch?v=SdzfJc8CoVY

    • La semnalul trecut a fost ziua de trei! A fost ziua mea! Vezi, de aceea mă și cred zână, regină, ori împărăteasă! Eu sunt o treioaică!
      Multumesc pentru darurile tale generoase. Le-am purtat ieri cu mine oriunde m-am dus în drumurile mele. Asta înseamnă că știi să faci daruri! Stau cu drag în îmbrățișarea ta de La mulți ani!
      Mulțumesc!

  37. io daca sunt pe 30 ce sunt? Nu ma pricep la astrologie dar imi place sa ma ratacesc prin spatiu.

  38. Ms! este bun omul. La mine se potrivesc multe

  39. Buna ziua sunt Giulia si este o pra foarte frumoasa

  40. Buna ziua sunt Giulia si este o pra foarte frumoasa

  41. Buna ziua este o ora cu multă tehnologie si mi se pare interesant ❤️❤️❤️❤️


Lasă un comentariu