Lapte de migdale

By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

oct. 16 2014

Categorie: Joia scrie subreta!, Jurnal de nacelă

8 comentarii

Aperture:f/4.2
Focal Length:26mm
ISO:100
Shutter:1/0 sec
Camera:NIKON D3000

Dragi prieteni,

În zilele acestea am primit câteva daruri de suflet, referitoare la minunata Beatrix Potter și la drăgălașele ei personaje, Flopsy, Mopsy, și Peter iepurașul. Așa că am ronțăit alune, migdale și nuci, de dorul unor vremuri frumoase. Azi m-am gândit să le fac o surpriză prietenelor mele Laura și Last Night’s Music.

Darul meu este rețeta personală de lapte de migdale. Acest preparat marocan se poate face în cantități mari, dar eu vă ofer rețeta pentru o ceașcă, pe care să o luați cu voi și să vi-o așezați pe noptieră, ca să vă fie mai plăcută lectura de seară.

Avem nevoie de 50 g de migdale crude. Fierbeți 250 ml de apă. Când apa clocotește, dați drumul migdalelor și le opăriți timp de un minut. Nu mai mult, că altfel obțineți cauciuc! 🙂

Scurgeți apa în care au fiert și turnați repede apă rece ca gheața peste ele pentru a le decoji mai ușor. Apoi puneți migdalele în blender și le mărunțiți. Turnați în blender 250 de ml de apă pentru a scoate ușor migdalele mixate. Puneți compoziția la fiert. Păziți fiertura, că dă repede în foc, exact ca orice lapte. După vreo 4-5 minute de fierbere, scurgeți bine laptele obținut și condimentați-l cu orice vă place, ori dulce, ori sărat. Piureul de migdale obținut poate fi folosit ca un fel de unt, bază pentru un sandviș cu dulceață, ori, dacă îi adăugați un pic de sare și de zeamă de lămâie, poate fi un fel de brânzică de vaci, așa că poate să fie prietenă cu o mămăliguță mică. Eu am ales ca adaos bunăciunea mea de dulceață de smochine.

DSC_0022  DSC_0024  DSC_0026

DSC_0027

DSC_0028

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0031

Vă iubesc, poftă bună!

P.S.

După același model, puteți obține lapte de alune de pădure, ori lapte de nuci. 😀

8 comments on “Lapte de migdale”

  1. Am migdale crude! Fug la bucatarie sa fac!

  2. Multumesc pt sugestie! Ma gandeam de ceva vreme. Maine vom incerca, asa… De w-end… Am 2 junior chef care abia asteapta sa „bucatarim”.

  3. Habar n-aveam despre acest procedeu interesant. O sa-ti urmez exemplu si in weekend incerc si eu reteta. Multumesc!


Lasă un comentariu