Dulceață de bujori
By: La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur
Categorie: La blide!, La Fée Blanche, Contesă de Chou-Fleur, Meșendorf
Aperture: | f/4 |
---|---|
Focal Length: | 24mm |
ISO: | 200 |
Shutter: | 1/0 sec |
Camera: | NIKON D3000 |
Am tot căutat butași de trandafiri de Damasc pentru viitoarele mele dulcețuri, dar încă nu am găsit, așa că am optat pentru o variantă mai puțin cunoscută, dar la fel de gustoasă, dulceața de bujori. Rețeta o găsiți aici:
Hărnicuţo! Mi-e drag borcănelul ăla mic de nu mai pot. Cum stă el aşa cu „fundiţă” pe el… 😀
Ay, cred că și lui îi place. Încerc să mă mișc, să nu prind rădăcini pe canapea! 🙂
Hai să dansăm! Puţin şi încet 😉
Voi îcerca și eu câțiva pași…
Uraaaa!
Aproape că zburd! Mulțumesc, Potecuțo! Ești grozavă, așa cum te știam!
Te pup!
Și eu, cling!
ce frumos ti-a iesit! ma bucur ca ai decis sa incerci reteta prezentata de mine, nu-i asa ca se pastreaza foarte bine parfumul si aroma? 🙂
Mulțumesc, este delicioasă!
Am conservat și fragranța subtilă, și cromatica tandră de roz.
Nu știu cum să mă loghez ca să îți muțumesc și acasă la tine! 🙂
Am cunoscut-o pe Cornelia Ghișoi! Fiul ei, Ionuț, mi-a fost elev. M-au iubit foarte mult. De la ea știu să fac cea mai bună salată de țelină.
Am aflat zilele astea ca exista si dulceata de rododendron, pe care oamenii l-au cules week-endul trecut de undeva de pe munte. Apoi dupa ce au ajuns acasa au facut un sirop de zahar clocotit in care au adaugat petalele respective si la final niste lamaie, dar nu stiu cat si cum exact, ca n-am fost prea atenta stiind ca nu o sa fac vreodata 😀 Dar apreciez si respect efortul celor care se pricep la asa chestii fine si, cand am ocazia, mai si consum produsul muncii lor 😀 Bravo, e vara si e bine si se vede peste tot in jur 🙂
Am gustat această dulceață în copilărie.
Hanzi culegea la fiecare început de vară flori de rododendron, iar tante Erna prepara sirop și dulceață. Eu eram mică, aveam vreo 8-9 ani, și atunci am învățat cuvântul rododendron.
E vară! Se vede din plin.
Chiar că-i o dulceață mai puțin cunoscută, mai ales pentru mine, dar cu atât mai curios m-ai făcut. Mulțămesc pentru inspirație! 🙂
Nici eu nu am știut, Petru, până ieri, când am încercat să o prepar. 🙂
Nici eu nu am știut că se face dulceață din bujori, și nici sirop din liliac.Dar liliacul… parfumul lui, e un parfum minunat, îmi place nespus de mult.
Sunt deosebite, subtile, suave. 🙂